» آموزش » متاورس و ارتباط آن با محیط پیرامون ما
آموزش - متاورس - مقاله ها

متاورس و ارتباط آن با محیط پیرامون ما

خرداد 9, 1403 111362

  • مقدمه
  • متاورس در اصل چیست؟
  • فرق متاورس شما با دیگر متاورس ها در چیست؟
    • متاورس، یک دنیای سه بعدی است
    • اتصال به بلاکچین یا اصطلاحا اتصال به شبکه تبادلات غیرمتمرکز با رمزنگاری بالا
    • هوش مصنوعی
    • تطبیق پذیر بودن با امکانات سخت افزاری و نرم افزاری حال حاضر در دنیا
    • شبکه گسترده ارتباط غیر متمرکز
    • جهان شمول بودن قوانین
    • جهان باز است
  • نتیجه گیری

 

مقدمه

شاید باورنکردنی باشد که دنیای متاورس به این حد قرار است که دنیای شما را تغییر دهد. اما آنچه که از مصاحبه با خالق متاورس آلفانوا به دست آورده ایم، دید ما را برای همیشه نسبت به تکنیک ها خلق محیط های مبتنی بر وب ۳.۰ تغییر داد. او همچون یک عالم شاخص نسبت به علوم وب 3.۰ سخن می گفت و با نهایت غرور از متاورس خویش صحبت می کرد. این مقاله چکیده ای از اطلاعات ایشان می باشد.

 

متاورس در اصل چیست؟

به زبان ساده می توان متاورس را بستری سه بعدی در فضای نت تعریف کرد. در این بستر قرار است که ناممکن ها ممکن شود، بستری های دیگری همچون بلاکچین ها، هوش های مصنوعی و علوم رباتیک را در خود تلفیق نماید و به طور کلی بتواند کمکی برای سرعت بخشیدن به نظام تکاملی اکتسابی تجلی تجربه بشریت در سیاره زمین باشد. متاورس قرار است که مفاهیم زیادی را در اختیارنوع بشر قرار داده تا بتوانند آنچه را که در طول تاریخ نتوانستند تجربه کنند و یا بیازمایند و متجلی نمایند، در نوع بی نظیر آن دوباره سازی و جبران نمایند. بدین ترتیب متاورس یک فضای تجربه دوباره ارتباط ها است. نظام اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و هر آنچه که یک نظام خلقت لازم دارد را در خود پیش بینی کرده و سعی در ارائه بهترین ساز و کار ارتباطی در نوع بشر دارد.

استفاده از هوش مصنوعی به عنوان دستیار هوشمند (از ابتدایی ترین کارها تا کارهای مدیریتی) مسیری است که تمامی متاورس ها می بایست در آن ورود کرده و به بهینه کردن اعمال بشر در دنیای متاورس کمک خواهد شد. این بهینه کردن در تمامی ابعاد رفتار بشری مانند فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، آموزشی و … نمود خود را داشته و انقلاب های بزرگ متفاوتی را در هر زمینه باعث می گردد.

استفاده از علوم رباتیک باعث می گردد تا شبیه سازی های موجود در متاورس از طریق بدن های  متاورسی (آواتار) بی هیچ تعریف آسیب و حریم شکنی خاصی، صورت پذیرفته و نهایتا از طریق القاگرهای واسط BCI به پردازنده های ربات های فیزیکی منتقل شده و نهایتا امور سخت، طاقت فرسا، خطرساز، جان کاه را توسط ربات ها بدون حتی یک نیروی انسانی ویژه به ربات های عامل القا گردیده و نهایتا حضور انسان در محیط های با شدت خطر بالا برای جان و سلامتی را به صفر نزدیک می کند.

استفاده از نظام های انتقال دارایی غیرمتمرکز شبیه بلاکچین در متاورس موجب شده تا اشخاص تعاریف جدیدتری از کاربرد توکن را در دنیای دیجیتال تجربه کنند. به علت عدم حضور بستری مناسب برای مصرف توکن های دیجیتال، راهکارهای بانکداری غیر متمرکز و نیز پیمانکاری غیر متمرکز یا اصولا انطباق همان روند سابق حکمران های اقتصادی اما این بار به صورت غیرمتمرکز موجب نگرانی های بی شماری از سوی نیروهای حکومتی در اقصی نقاط جهان شد که با قانون سازی و مالیات سازی های متمرکز حضور کنترل ناپذیر کریپتو را در دنیای دیجیتال مدیریت کردند. به هر حال، همه این راهکارها به علت نبود یک بستر کامل با طی چرخه اکوسیستم مالی و تعریف دارایی مصرف پذیر در دنیای وب به وجود آمده بود. با ظهور مفهوم متاورس و انطباق این مفهوم با توکن های نسل دوم (NFT) کارکرد توکن ها در دنیای سه بعدی گرافیکی مجازی موجب افزایش ضریب کارکرد این توکن ها در میان مردم دنیا شد. بدین ترتیب، در متاورس هر آنچه که شما خواهید یافت، از یک روند حفظ حرمت دارایی (که مالی و چه معنوی) پیروی کرده و نقطه بهینه رفتار اقتصادی افراد در زندگی شخصی خویش را موجب می گردد.

 

فرق متاورس شما با دیگر متاورس ها در چیست؟

دنیا تجربه زیادی در حوزه زنجیره ارزش آفرینی اکوسیستم های متفاوت به یکدیگر کرده است. از بازیهای فلش گرفته، تا بازی های دوبعدی و سه بعدی که امروزه در store های متفاوتی نظیر google store و … می توان مشاهده کرد، همه و همه مدعی متاورسی بودن رفتار خویش هستند. اما واقعا متاورس آنچیزی است که امروزه بشر در حال تجربه آن است و یا ممکن است به علت نبودن اطلاعات کافی در حوزه استانداردهای تعاریف متاورسی، هر چیزی را به عنوان متاورس به عنوان خوراک ذهنی مردم تلقی نمود. در نهایت، به همین علت است که دوران hype طلایی متاورس از بین رفت و صاحبان بیزنس های مبتنی بر متاورس در اشل های کوچک شروع به ارتزاق نمودند. در این بین بیشترین ضرر را شرکت معظم متا با حدود 80 بیلیون دلار در طول 3 سال گذشته در این خصوص متاورس به خود اختصاص داده است. دلیل اصلی این میزان سرمایه گذاری و کاهش شدید درآمد در میان خالقان متاورس این است که اصولا خالقان متاورس تنها کد نویسان متبحری هستند که با توهم تولید یک نرم افزار متصل شونده به چند زنجیره اکوسیستمی می توانند از آن بهره اقتصادی ببرند در صورتی که تجربه ما نشان می دهد که به طور واقع یک دنیای بکر در دست هر کدام از این خالقان متاورسی قرار دارد که تنها با یک تفکر اقتصادی صرف نمی توان آن را مدیریت کرد؛ به خصوص آنکه استفاده از مفاهیم gamification راهکار مناسبی از بیان یک دنیای خارق العاده سه بعدی تحت وب نبوده و نیست. برای همین است که تا به الان متاورس نتوانسته به hype خود بازگردد چرا که مدیران آن تفکرات خود را در این محدوده درآمدزایی محصور کرده و نیاز است تا یک زنجیره مدیریت رفتاری خاص تحت رهبری فلسفی خاص آن را پیش راند.

اما استانداردهای یک پلتفرم چه چیز هایی است که موجب می شود بعضی از رفتارهای نرم افزار گونه از حوزه تعریف متاورس خارج شوند؟

  1. به طور کلی یک متاورس، یک دنیای سه بعدی است که تحت وب، توسط هر مرورگر، در داخل سرورها اجرا شده و در طرف کاربر تنها یک اجرای گرافیکی با فرمانهای لحظه ای که از کاربر دریافت می کند، صورت می پذیرد. کیفیت گرافیکی اجرا شده در متاورس نسبت به کنسول های بازی معروف دنیا موجب جذب مخاطبان علاقمند به این حوزه خواهد شد. پس یک سری استانداردهای گرافیکی وجود دارد که متاورس آلفانوا توانسته است تا سطح 8k را برای مخاطبان فراهم آورد.
  2. اتصال به بلاکچین یا اصطلاحا اتصال به شبکه تبادلات غیرمتمرکز با رمزنگاری بالا

در هر فضای گرافیکی که تبادلات، جایزه ها، دستاوردها در قالب توکن و رمز ارز عرضه می گردد که نمیتوان گفت آن فضا متاورس است. امروزه مدل های اقتصادی دنیا به سمت جذابیت های بصری خاصی رفته که یکی از آنها، فضاهای سه بعدی می باشد اما ذات این پلتفرم ها عدم اتصال به یک شبکه امن بلاکچینی می باشد که هدف آن کوچک کردن مسئولیت های حکومت ها و افزایش بارمسئولیت بردوش ملت ها می باشد. لزوما هر بازی گرافیکی که در آن یک توکن عرضه می گردد در قالب یک متاورس دیده نشده و از ارزیابی های ما خارج می باشد. جدیدا مشاهده می کنم که بسیاری از بازیهای سه بعدی در ساختار دوربین های گران قیمت به بازار عرضه شده و نام خود را متاورس بیان می کنند. متاورس بستری است برای پایش، پیمایش، سازش، تبادل، ساختار سازی دارایی های مادی و معنوی ملت ها و حکومت ها برای ایجاد حداکثر امنیت و دریافت حداکثر کارایی ممکن از این دارایی ها می باشد. در دنیای واقعی مهمترین دارایی که یک شخص در طول روز از دست داده و در قبال آن هیچ چیز دریافت نمی کند، زمان است. در متاورس می بایست به ازای هر کدام از تلاش های بی وقفه حضور اشخاص در محیط خود، به کسب درآمد مادی و معنوی شخص، به صورت ماندگار، تکرار پذیر و ارزش آفرین،  فکر کرد.

  1. برای بهره بری از بهینه ترین حضور شخص در متاورس، سیستم های هوش مصنوعی با قابلیت یادگیری، گسترش یادگیری، امکان یاددهی و امکان مدیریت سیستم درک حضور عمیق تری از شخص را ممکن می سازند. به طور مثال، یک هوش مصنوعی به کار رفته در متاورس آلفانوا موجب می گردد تا کارمندان مجازی برای شرکت خود با آبونمان حداقلی، تعریف کرده که هرگاه به هر زبان ممکن از ایشان سوال پرسیده شود تمامی اطلاعات موجود در شبکه نت را نسبت به کار و برند شما تحلیل کرده و بهینه ترین پاسخ های ممکن را برای تیم های بیزنس، تکنیکال و … حاصل می کند. بدین ترتیب، شما شاهد ظهور یک تجربه عمیق از درک اطلاعات توسط هوش مصنوعی با کاربری تلفیق شده در بستر متاورس هستید. بنابراین متاورس بر خلاف وب 2 که شامل تنها یک وب سایت و نهایتا یک شبکه اجتماعی است، با رابط کاربری ساده، تعامل و تطبیق پذیری خود با رابط های برنامه نویسی چندین هوش مصنوعی را ممکن ساخته و با استفاده از حجمه ای از این هوش های مصنوعی، می توان به بهینه ترین حالت ممکن از کارها و افکارمان در کمترین زمان ممکن برسیم.
  2. تطبیق پذیر بودن با امکانات سخت افزاری و نرم افزاری حال حاضر در دنیا

بعضا دیده شده که یک شرکت ادعا می کند که تنها می توان حضورتان در متاورس اش را در یک دستگاه ویژه از همان شرکت مسلم نمود. این اصلا تعریف صحیح و به جایی نیست. ببینید، من باید بتوانم از هر وسیله کاربردی قابل اتصال به اینترنت امکان بهره برداری از متاورس را داشته باشم. بعضی از اپلیکیشن های متاورسی مدعی ارائه تنها در یک پلتفرم می باشند. این کاملا ناعادلانه می باشد. چرا که در تعریف شاخص های متاورسی و وب ۳.0 ای موضوع صریحا آمده است که می بایست همه اقشار جامعه بتوانند از متاورس  بدون در نظر گرفتن محدودیت سخت افزاری و نرم افراری بهره جویند. بدین ترتیب با این تعریف بسیاری از پلتفرم های موجود تنها یک شوخی نرم افزاری در وب ۳.۰ می باشند.

  1. شبکه گسترده ارتباط غیر متمرکز

بسیاری از شرکت های مبتنی بر متاورس با تحریم های اقتصادی و سیاسی خود را همراه کرده اند! این چطور یک تفکر اقتصادی است که در فضای وب ۳.0 تحریم را محترم می شمارد. در تعریف بهره برداری از وب آمده است که از حقوق محرز یک سیاره نشین می باشد که بتواند آزادانه از ارتباطات جهانی بهره جسته و بدون هیچ گونه محدودیتی با دیگر افراد در تعامل باشد. در حقیقت این مفهوم در نسل سوم وب نیز موجب میگردد تا متاورس های واقعی تحریم ناپذیر جلوه کنند که این با سیاست های خیل کثیری از پلتفرم های فعلی در تضاد می باشد.

  1. جهان شمول بودن قوانین

اینکه برای یک متاورس تنها قوانین اقتصادی یا اجتماعی یا …. گذاشته شود، نمایانگر این موضوع میباشد که دید صاحبان آن پلتفرم کوتاه و محدود می باشد. اولین تجربه دنیای متاورسی در ایران در حوزه بازی معروف clash of clans اتفاق افتاد. در این بازی معروف شما شاهد اجرای فعالیت های خاص در حوزه جنگ و نزاع با رویکرد مالی صرف بودید. باخرید توکن های درون سازمانی این بازی معروف از طریق فیات، قادر بودید تا موجب روان بودن و سهولت در سناریوی بازی پیش رویتان شوید. اما تجربه سال ها بازی با این بازی نشان می دهد که ساختار ذهنی اشخاص بازیگر حرفه ای در این بازی به چه شدت استراتژیست جنگی شده و صدمات جبران ناپذیری را به بدنه خانواده به وجود می آورد. قوانین حاکم در متاورس ما، برگرفته از ذات رفتاری نوع بشر و مطابق با حکمت های کنترل حکومت های جهانی است تا بتواند در بخش مدیریت جهانی متاورسی ملت ها صاحب سبک باشد. با مطالعه ALFANOVA BIBLE می توانید از یک حضور کامل و قانون مدار در این جهان مطمئن باشید.

  1. جهان باز است

استفاده از پلتفرم های محدود که تنها یک یا چند سناریوی ممکن را برای کاربر ممکن می سازد، درتعریف یک متاورس نمی باشد. استفاده از بی کران زمین پیمایش و اجازه حضور به بهره برداری از این زمین ها از مهم ترین شاخص های متاورس می باشد. یک دنیای گرافیکی سه بعدی که open world (جهان باز) بوده وهرکس سناریوی خویش را در آن اجرا می نماید.                                                                                                                                                                                                بنده پس از سال ها تلمذ و تلاش در حوزه های فلسفه اشراق و حکمت های مدیریتی کلان امروزه اعلام می دارم متاورس ما تنها متاورسی است که با استاندارهای تعریف شده در بالا تطابق داشته و ترند های بزرگی از سوی متاورس ما به دنیا مخابره خواهد شد.

 

نتیجه گیری

در بالا به چند سوال مهم در حوزه متاورس توسط خالق متاورس آلفانوا پاسخ داده شد. مهم ترین رکنی که در تمامی این پاسخ ها می توان یافت این است که جهان با یک تعریف ناکارآمد از متاورس تابه حال روبه رو بوده و امروزه می توان متاورس آلفانوا را به عنوان یک مرجع مهم تعریف کننده استانداردهای وب ۳.0 معرفی نمود. در ادامه این مصاحبه در روزهای آتی به نکات ارزشمند دیگری در حوزه متاورس دست خواهیم یافت.

 

منبع: [The metaverse and its connection to our surrounding environment – (alfaexpo.co)]

به این نوشته امتیاز بدهید!

نویسنده متاورس نیوز

نویسنده متاورس نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×