» آموزش » متاورس و ارتباط آن با محیط پیرامون ما ( قسمت دوم)
آموزش - متاورس - مقاله ها

متاورس و ارتباط آن با محیط پیرامون ما ( قسمت دوم)

خرداد 10, 1403 10109

  • مقدمه
  • مصرف انرژی و ارتباط آن با متاورس
  • اتلاف انرژی در حوزه جذب مشتری
  • اتلاف انرژی در حوزه صرف منابع اولیه
  • اتلاف انرژی در حوزه ارتباطات
  • متاورس و کنترل انرژی
  • نتیجه گیری

 

 

مقدمه

در قسمت اول به این موضوع اشاره کردیم که تعاریف متاورسی یک تعاریف شناور بوده و به علت ساختار و مکانیزم فلسفی یک دنیا، تعاریف متفاوتی از سوی سازندگان آن ممکن است در دنیا اشاعه داده شده باشد. اما این تعاریف در صورتی که با روحیه حیات سیاره ای و کسب تجربه در آن هم سو نباشد، مانند بسیاری از تلاش های برندهای مختلف برای توصیف یک متاورس از دید خود، یک شکست محسوب می شوند. برای همین، خالق متاورس آلفانوا، تلاش می کند نسخه ای از ذهن خود را به ما ارائه دهد تا فلسفه کلی خلقت این دنیا را کامل دریافت کنیم و ذهن مخاطبین خود را برای یک دنیای کاملا جدی و کارآمد در نظام زیست سیاره ای آماده کند.

 

مصرف انرژی و ارتباط آن با متاورس

متاورس یک راه حل برای بسیاری از بیزنس هایی است که رویکردهای موجود در داخل وب 2.0 و وب 1.0 آنها را اغنا نمی کند. یکی از این راه حل ها کنترل انرژی بسیاری از صنایع به صورت مستقیم و غیر مستقیم در فضای متاورس است. به طور مثال، فرض کنید که یک سرمایه گذار برای سرمایه گذاری در بخش صنعت معدن تلاش می کند تا بهترین گزینه را در دنیا پیدا کند، آیا می دانید چه میزان مطالعه وب سایت، چه میزان صرف وقت، چه میزان صرف هزنیه سفر و راستی آزمایی و آزمایشگاه و … لازم است تا یک سرمایه گذاری از حالت ریسک خود بیرون آمده و به حالت بهینه صورت پذیرد؟ حال فرض کنید کدام بخش می بایست در رسیدن به نقطه بهینه به عنوان یک بخش بدیهی اتلاف گردد؟ بله درست حدس زدید، بخش انرژی!

 

اتلاف انرژی در حوزه جذب مشتری

در یک تحقیق(https://ised-isde.canada.ca/site/sme-research-statistics/en/key-small-business-statistics/key-small-business-statistics-2023) نشان می دهد که بیشتر بودجه های به برای ارتباط کسب و کارها تنها در حوزه نمایشگاهی مورد استفاده قرار می گیرد برابر با :

  • شرکت های کوچک 35 درصد
  • شرکت های متوسط 13 درصد
  • شرکت های بزرگ 8 درصد

می باشد. همانطور که نشان داده می شود، هرچه سایز شرکت ها بزرگتر شود، این درصد کاهش پیدا میکند، درحقیقت تنها چیزی که رشد چشمگیری به خود می گیرد میزان مصرف انرژی است که همه این شرکت ها در حوزه های کاری خودشان نسبت به آن متحمل صرف انرژی و وقت می شوند.

البته تنها این بخش سطحی مطالعات در حوزه نمایشگاهی می باشد. در حوزه مصرف انرژی شرکت ها، با سایز های متفاوت، می توان گفت که حرکت مستقیم و غیر مستقیم رفتار مصرف کننده گونه بودن شرکت ها موجب می گردد تا هرچه سایز آن ها بالاتر رود، این هزینه کرد در اتلاف انرژی ناخود آگاه افزایش یابد. در نتیجه شرکت ها در طول مدت زمان بلند مدت به این نتیجه رسیده اند که مصرف سالینه تقریبا نیمی از بودجه های استراتژیک جذب مخاطب در حوزه های نمایشگاهی و تبلیغات موجب می گردد تا به عمر بالغ شدن شرکت بیافزاید و در بلند مدت موجب کنترل سایز بسیاری از شرکت ها شود. بنابراین همه به دنبال یک راه حل معقول برای کنترل اتلاف انرژی می گردند.

 

اتلاف انرژی در حوزه صرف منابع اولیه

برای برگزاری نمایشگاه و تبلیغات، منابع شدید اولیه همچون کاغذ، برق، سوخت های فسیلی و … لازم است تا یک فضای جذب مخاطب شکل گیرد. طبق تحقیقات آلفا اکسپو، 90درصد اتلاف منابع در ساز و کار فضاهای نمایشگاهی و تبلیغات وجود دارد. برای جذب مخاطب استفاده از تکنولوژی های نوین هزینه برتر خواهد بود گرچه رشد چشمگیری را نیز در جذب مخاطب ایجاد می کند. در وب 2.0 با حضور شبکه های اجتماعی، کمک بزرگی به جذب حداکثری مخاطب صورت گرفت اما باز هم حضور اساسی در بخش تبلیغات و نمایشگاه ها می باشد. بنابراین به علل مختلفی همچون اقامت، هتلینگ، زمان بر بودن نمایشگاه های، موقعیت های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی منطقه برگزار کننده نمایشگاه، موقعیت های ژئوپلتیک و نیز ساختارهای همزمانی برگزاری یک موضوع نمایشگاه در سطح جهانی و … موجب کاهش اثر برگزاری یک نمایشگاه تا 90 درصد می باشد. به خصوص این موضوع وقتی خودش را واضح تر می نمایاند که ظرفیت نمایشگاه های بین المللی را به میزان بازدید کننده واقعی تقسیم کرده و 90 درصد ظرفیت خالی این دست از نمایشگاه ها را به طور محسوس می توان مشاهده کرد. اما وقت و انرژی یکسانی را در طول برگزاری نمایشگاه مصرف می کنیم، به طور مثال، در بخش گرمایش سالن ها، یک سالن برای غرفه دار و بازدید کننده با ظرفیت حداکثری و یا حداقلی، به یک میزان برنامه ریزی و اجرا می گردد حتی اگر سالن خالی از بازدید کننده باشد!

اتلاف انرژی در حوزه ارتباطات

فضای نمایشگاه به هیچ وجه فضای مناسبی برای ارتباطات بلند مدت تر از 15 دقیقه نمی باشد. حرکت های بدنی، بیشترین میزان از اتلاف انرژی را برای بازدید کنندگان و به خصوص غرفه داران به همراه دارد. تقریبا تیم های برگزاری هر غرفه پس از اتمام یک نمایشگاه بین 2 روز الی یک هفته ،بستگی به نوع نمایشگاه و موقعیت جغرافیایی برگزاری نمایشگاه، به مرخصی رفته تا انرژی های از دست رفته را جبران نمایند. هزینه های اتلاف شده در حوزه ارتباطات نظایر مختلفی را به خود اختصاص میدهند، ارتباطات کلامی، سوئیچ کردن بین مباحث ذهنی و … از جمله مواردی هستند که وقتی اشخاص در معرض آن قرار می گیرند، هر یک ساعت آن معادل 10 ساعت تمرین بدنی می باشد. بدین ترتیب استهلاک نیروهای انسانی در فضاهای تبلیغات و نمایشگاهی، کاهش راندمان ارتباطی از جمله موارد شاخص اتلاف انرژی در حوزه ارتباطات می باشد.

در بالا اتلاف انرژی در سطوح مختلف مورد بررسی قرار گرفته است و راه حل های مناسبی همچون شبکه های اجتماعی، استراتژی های کسب و کار نوین و … موجب تسهیل و کنترل این اتلافات انرژی شده است. اما امری که بتواند به اصطلاح ” ورق را برگرداند” وجود نداشته است، تا اینکه متاورس ظهور کرد.

 

متاورس و کنترل انرژی

آنچه که خالق متاورس آلفانوا توصیف می کند، این است که قرار است دارندگان تکنولوژی متاورس کنترل کنندگان انرژی در دنیا باشند. ایشان معتقد است که انرژی از سه شاخص تشکیل شده است:

  • تولید کننده
  • مصرف کننده
  • تعدیل کننده

ایشان معتقد است که متاورس نقش کلیدی تا 60 درصد در کنترل مصرف انرژی دارد. به طور مثال، متاورس برابر است با سیستم حمل و نقل عمومی برای حوزه نت! وب سایت ها، شبکه های گسترده ارتباطی، سعی در برقراری ارتباط با یکدیگر از طریق وب 2.0 را دارند. این سطح از دسترسی به اینترنت به صورت مستقیم و غیر مستقیم با رویکردهایی که امروزه در تولید خلاقیت و … دیده می شود، موجب به وجود آمدن حدود یک میلیارد وب سایتی می شود که بسیاری از آنها در حوزه رقابت در جذب مخاطب موفقیت چندانی نداشته و به همین علت تا 100 درصد امکان اتلاف انرژی را موجب می گردند. متاورس مانند یک اتوبوس در خطوط و پهنای باند وب، تمامی این وب سایت ها را با یک استاندارد اصولی در یک ساختاری مانند نمایشگاه قرار داده و موجب می گردد تا با استفاده از امکاناتی که می توان در آن بهره برد، جذب مخاطب را با هزینه کرد بسیار بسیار پایین تراز استراتژی های وب 2.0 افزایش داد. فرض کنید که شما در مسیر از محیط کار به منزل قرار دارید، با استفاده از هر وسیله متصل شونده به اینترنت وارد نمایشگاه متاورسی شده، به غرفه با تمامی امکاناتی که حتی در فضای واقعی به ان دسترسی ندارید سر می زنید، با غرفه داران ارتباط برقرار می کنید، چندین نمایشگاه در حال برگزاری در سراسر دنیا را مشاهده می کنید و از زمان حاضر در ترافیک سنگین محل کار به منزلتان به نحو احسن استفاده می نمایید. حال فرض کنید در سطح بین الملل چه میزان امکان حضور افرادی وجود دارد که اگر این شرایط نبود به دلایل مختلفی امکان حضور در نمایشگاه شما را نداشتند؟

یاحتی در حوزه برگزاری یک رویداد ساده مانند همایش، کارگاه و … که همیشه مشکل مکان دلخواه و زمان دلخواه و تعداد نفرات بی نهایت مورد اصلی بسیاری از برگزار کنندگان محترم می باشد. به راحتی با متاورس این موضوعات حل شده و به اصطلاح “حرکت اتوبوسی” منجر خلوت شدن پهنای باند مصرف انرژی در دنیا می گردد. از دید خالق متاورس آلفانوا، هنوز زود است که بخواهیم اثرات مصرف انرژی را در متاورس بررسی کنیم و لازم است حداقل یک دهه بگذرد تا در طولانی مدت بتوانیم آمار صحیحی از شاخص های مصرف انرژی به دنیا ارائه دهیم اما آنچه که با دید و تئوری که حال به عمل در آمده تطبیق دارد این است که افراد از سهم بزرگی از اتلاف انرژیشان در طول روز به طور مستقیم و غیر مستقیم می کاهند و بدین ترتیب میزان بهره وری فردی و اجتماعی در هر جامعه ای افزایش خواهد یافت.

 

نتیجه گیری

به راحتی می توان دید که صاحبان وب 3.0 کنترل کنندگان مصرف انرژی در دنیا بوده و تعادل انرژی را به دنیا بازمی گردانند. همانطور که در نظام ارتباطات در وب 2.0 تحولی عظیم اتفاق افتاد و موجب رشد فزاینده دامنه بهره وری های فردی و اجتماعی شد، امید است که با حمایت های صورت گرفته از این تکنولوژی تازه به ظهور رسیده، کمک شایانی به مصرف انرژی در دنیا صورت پذیرد.

 

منبع: [Metaverse and Its Connection to Our Surroundings (Part Two) – (alfaexpo.co)]

به این نوشته امتیاز بدهید!

نویسنده متاورس نیوز

نویسنده متاورس نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×